Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης - μέρος του δικτύου της Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών - συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος – υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου, Γεώργιος Ίτσιος: «Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης το Κέντρο έχει πραγματοποιήσει ενημερώσεις όλων των εμπλεκόμενων Δημοσίων Υπηρεσιών, συλλόγων, φορέων και πολιτών, με έντυπο υλικό (αφίσες, φυλλάδια) και με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο κέντρο απευθύνθηκαν 70 ενήλικα άτομα, για πληροφόρηση, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, τόσο των ιδίων όσο και τρίτων προσώπων, σε θέματα βίας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η λειτουργία του Κέντρου που συμπυκνώνεται στη φράση «Λέμε ΟΧΙ στη βία - Γιατί είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να ζει χωρίς βία» θα συνεχιστεί για έναν τουλάχιστον ακόμη χρόνο, προσφέροντας δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια τις υπηρεσίες του, παραμένοντας στο πλευρό κάθε γυναίκας. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του κέντρου, Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρες 07.00 π.μ. έως 16.00 στο τηλ. 23510 – 36678 & email: womenaid@katerini.gr.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κατερίνης,  αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών σε πανελλαδικό επίπεδο  - της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων -και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο με

Στόχους :

Ø      την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
Ø      την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας και
Ø      την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του φαινομένου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο δέχεται:

Ø      Γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση.
Ø      Γυναίκες που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία.
Ø      Γυναίκες που υφίστανται οικονομική βία.
Ø      Γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού.
Ø      Γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking.
Ø      Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Παρεχόμενες υπηρεσίες :

Ø      Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας
Ø      Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας, όποτε αυτό απαιτείται, των θυμάτων σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγιεινής, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κ.λ.π.
Ø      Υπηρεσίες δωρεάν νομικής συμβουλευτικής, σε συνεργασία με τους νομικούς άλλων κέντρων του δικτύου, καθώς και συνεργαζόμενους δικηγόρους.
Ø      Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: